„Fusion” зимува на върха в Аматьорската мини футболна лига, Любо Генчев води при стрелците
„Fusion” зимува на върха в Аматьорската мини футболна лига, Любо Генчев води при стрелците / Гонг, архив

След осем изключително динамични и оспорвани кръга първият полусезон на АМФЛ във Велико Търново завърши. За да отпразнуват на по чашка представянето си любезният домакин на надпреварата "Прити Спорт" зарадва всички отбори участници с по кашон шампанско.
Безупречно представяне при първото си участие в шампионата записа тимът на „Fusion”, който постигна 24 точки от осем победи, като силни изяви имаше на вратарския пост- Данаил Игнатов. В предни позиции отлична работа свършиха Валери Събев с 13 попадения, както и Цветомир Иванов, Мартин Петров съответно с по 11 и 12 гола за своят тим.
На второ място само с едно допуснато поражение от „Сани Трейд” и 21 точки се нарежда отборът на „Ив Комерс”. Момчетата станаха извесни не само с добрата си игра, но и с буйния си нрав на терена и на няколко пъти бяха предупреждавани от организаторите. Отборът има най- добрата голава разлика 59:20.

„Долапчиеви” заслужено си спечелиха правото да зимуват на трето място във временното класиране. С две загуби и шест победи тимът се представят повече от добре този сезон. С Ивелин Бонев на врата, Станимир Палев, Иван Иванов- Таланта и Любомир Генчев отборът тази година е тотално преобразен от наставника Румен Долапчиев. Любо Генчев пък е лидер при стрелците с 23 попадения, има и най- много асистенции- 15.

В златната среда на класирането за момента се намират съставите на „Светците”, „Сани Трейд”, „ЕвроЛукс”, „Чешмата Арбанаси”, „Багатури”, „Ником- М”, АФК „Кекамбас”. Това са все отбори способни да поднесат изненада във всеки един кръг, както и не е изключено измежду тях да е и новият шампион за 2014 година.
Последните места в момента са отредени за „Афродита Флора”, „Парижани”, „Евъргрийн” и „Snow Patrol”.
Пролетният полсезон в лигата започва през март. Непосредствено преди това за около две седмици ще бъде отворен трансферният прозорец. Време, през което всички отбори могат да картотекират по седем състезатели в своите редици, като общата бройка на учасниците в отбор не бива да надвишава двадесет. Срещите отново ще бъдат играни в делничните дни понеделник и вторник на терените на комплекс „Прити Спорт ВТ”, а организаторите и домакина на съботието са подготвили много изненади и награди за участниците, както и приз „Отбор на месеца”.