Фенклуб подкрепя Ива Ангеличева и нейната група в Х FACTOR
Фенклуб подкрепя Ива Ангеличева и нейната група в Х FACTOR / снимка: личен архив

По инициатива на децата и родителите на студио „Румина“ във В. Търново бе създаден Фенклуб на Ива Ангеличева, която представя старата столица в музикалното шоу Х FACTOR. Талантливото момиче е възпитаник на студио „Румина” при Военния клуб и учи в Езиковата гимназия „Проф. Д-р Ас. Златаров” с профил „Френски и английски език”.  Ива пее от 5-годишна в студиото. Има респектиращи успехи на конкурси и фестивали у нас и в чужбина – Молдова, Румъния, Македония, Малта, Литва...

Сред най-значимите успехи в творческата й кариера е победата на българския финал на франкофонския конкурс “CLEF D`OR”, организиран от Министерството на външните работи и Посолството на Франция у нас и спечелената награда да пее на Световния франкофонски фестивал в Амстердам.

През април 2012 г. на конкурса „EUROSTARS“ в Малта бе селекционирана за участие в Световния шампионат по изкуствата в Холивуд през 2012 и 2013 г. В три последователни години Ива печели Национална стипендия на Министерството на образованието по Програмата за стимулиране и подкрепа на талантливите деца на България.

Фенклубът на Ива призовава всички великотърновци и приятели на хубавата песен от цялата страна и чужбина, които познават гласовите възможности на нашето момиче и безспорния му талант на сцената – да гласуват за нея и нейната група.

Ива спечели на кастингите за Х FACTOR във В. Търново с добре подбран репертоар, чудесно изпълнение и прекрасна визия. По пътя нагоре тя срещна прекрасните си партньорки от момичешката група Lillipop, подбрани лично от Мария Илиева  – Мария, Капка и Кристина.