/ netinfo
Победителите са Диян Дачев и Димитър Илиев
Над 20 студенти се включиха в конкурса като те имаха възможност да избират между две теми - „Регионът на Западните Балкани във фокуса на Европа“ и „Европейският регламент за защита на личните данни - нови правила за нашата правна защита“.

Ева Майдел: Край на безплатните стажове в Европарламента

По първата тема победител стана Димитър Илиев със своята оригинална разработка „Регионът на Западните Балкани във фокуса на Европа“ (или: Приказката за Западните Балкани с ненаписан край), а Диян Дачев спечели във втората категория, със своята интересна интерпретация по темата за личните данни.

Ева Майдел: Повече междусекторни платформи в Европа като Образование България 2030

„Важно е да се вслушваме в гласа на младите хора, да търсим тяхното мнение и да ги подкрепяме, защото те държат бъдещето в собствените си ръце. Със своето критично мислене и активна позиция, те ни показват своето отговорно отношение към събитията от нашето ежедневие.

Велико Търново стана част от европейска кампания за киберсигурността

Наша задача е да помагаме за развитието на техния потенциал и успешната им реализация. “Това сподели българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод конкурса, който се провежда за втора поредна година.

„Благодаря на всички участници за проявения интерес и споделените мнения по две от актуалните теми от дневния ред на Европейския парламент“, допълни Ева Майдел. Двамата победители получиха покана да посетят Европейския парламент в Брюксел като награда за отличното си представяне.