/ netinfo
"В Европейския парламент трябва да даваме пример и се надявам, че с премахването на безплатните стажове ще дадем тон скоро да няма такива не само в публичния сектор в Европа, но и в частните компании. С колегите ми от Младежката интегрупа в Европарламента работихме много в последната година, за да наложим като правила принципът за честни и справедливи условия за стажантите в Европейския парламент, защото вярвам, че всеки труд трябва да бъде възнаграден.

Ева Майдел: Скоро българите ще спрат да плащат най-високите такси в ЕС за преводи в евро

Така възпитаваме у младите чувство за справедливост, стимулираме ги да ценят и развиват уменията си и ги мотивираме да правят стажове, които ще са им безценен опит за професионална реализация", това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която е член на борда на Младежката интегрупа в Европарламента, която работи за по-добри младежки политики в Европа.

Ева Майдел: Повече междусекторни платформи в Европа като Образование България 2030

На 3 юли, Бюрото на Европейския парламент прие ключови принципи за преразглеждане на рамката за стажантите в офисите на евродепутатите. В момента близо 25% от стажантите в офисите на евродепутатите получават под 600 евро на месец, което е двойно по-малко в сравнение със заплащането в стажантските програми на администрациите на Европейските институции.

Велико Търново стана част от европейска кампания за киберсигурността

В бъдеще стажантите ще бъдат наемани пряко от Европейския парламент и техните условия ще бъдат в съответствие със стажа в администрацията на Европарламента - 1250 евро на месец с включена здравна осигуровка. Както завършилите, така и студентите ще имат възможност да се възползват от платени стажове в офисите на евродепутатите в ЕП за период до шест месеца. Евродепутатите ще могат да имат само един стажант наведнъж.