Джо Лин Търнър се раздаде за търновските си фенове, спретна двучасов рок купон
Джо Лин Търнър се раздаде за търновските си фенове, спретна двучасов рок купон / DarikNews.bg

Легендарният рок музикант Джо Лин Търнър взризи своите фенове във Велико Търново с невероятен двучасов концерт, който беше кулминацията в първия Мото рок фест край Асеневци. Световно известният вокалист на "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл" трябваше да пее един час, но зареден от страхотната публика и настроение, удължи с още час рокаджийското шоу. Той спретна якия купон заедно с музикантите от група „Фобос", които му партнираха на сцената.

Американският рокаждия изпълни най-популярните си рок парчета, които все още са хитове и се въртят по клубове и дискотеки. "I Surrender", "Can't Happen Here", "Jealous Lover","Death Alley Driver", "Street of Dreams" и "Can't Let You Go" бяха само част от култовите песни, с които Джо Лин Търнър зарадва своите фенове. А те не спираха екзалтирано да го аплодират и да пеят заедно с него.

Артистичният музикант общуваше през цялото време с публиката на английски и не спираше да повтаря колко му харесват хората и атмосферата на фестивала. Рокерите го извикаха на бис поне пет пъти и не искаха шоуто да свършва. За финал Джо Лин Търнър изпя и няколко от най-известните парчета на „Дийп Пърпъл", а така също и две парчета в памет на своя приятел Рони Джеймс Дио, който почина от рак преди две години.

Легендарният певец гостува за първи път на рокерско събиране в Българя. Той стана част от мото рок събора край Асеневци благодарение на организаторите от мото клуб „Олд Бастардс" и лично на председателя на клуба Петър Стефанов, който е голям фен на „Рейнбоу".

По време на двудневния фест паметника на Асеневци се превърна в изложение за скъпи и тузарски накипрени чопъри. Около 5000 души и 1000 мотора станаха част от най-новото събитие в търновските мото рок среди. Фестът се проведе под патронажа на кмета Даниел Панов и бе посветен на 100-годишнината от избухването на Балканската война. За участие в него пристигнаха рокери от Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Румъния.

Два дни моторджиите се забавляваха с различни състезания и мото игри, включиха се в шествие по улиците на града и поднесоха венци и цвета на паметник "Майка България", за да отдадат почит към загиналите в Балканската война. Градусът на настроението в двете вечери пък поддържаше разнообразната концертна програма с участието на много български и сръбски рок банди.