Двама ученици станаха кметове за един ден във Велико Търново
Двама ученици станаха кметове за един ден във Велико Търново / DarikNews.bg
Двама ученици станаха кметове за един ден във Велико Търново
51472
Двама ученици станаха кметове за един ден във Велико Търново
  • Двама ученици станаха кметове за един ден във Велико Търново

Двама ученици ще помагат на великотърновския кмет Данел Панов в работата му през днешния ден в рамките на инициативата "Мениджър за един ден". Диан Дачев от Старопрестолна гимназия по икономика и Виолета Михайлова от Професионалната гимназия по туризъм пожелаха да станат кметове за един ден.

В своя кабинет градоначалникът прие група от 10 ученици, участващи в проекта на „Джуниър Ачийвмънт", която организира инициативата. Младежите са излъчени от три великотърновски училища - Старопрестолна гимназия по икономика, СОУ "Вела Благоева" и Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон".

През днешния ден учениците ще имат възможност да видят как преминава един работен ден в избрана от тях област. Повечето момчета и момичета се насочиха към финансовата дирекцията, двама ученици си избраха спортния отдел, имаше желаещи да се включат в работата на отделите по култура и връзки с обществеността. Преди да бъдат разпределени по ресори младите хора бяха запознати от кмета със структурата на общината и по-важните проекти и програми, които предстоят да бъдат реализирани.

Младите кметове за един ден Диан и Виолета ще придружат днес градоначалника в СОУ "Вела Благоева", където той ще разкаже как са преминали ученическите му години.

Чуйте какво каза кметът за младежите в звуковия файл.