Двама футболисти на Ботев- Бали избягаха в Кипър
Двама футболисти на Ботев- Бали избягаха в Кипър / netinfo

Футболистите на третодивизионния “Ботев- Бали” Кенан Кязимов и Пламен Иванов са заминали в понеделник за Кипър. Двамата до последния момент са крили намеренията си от шефовете и собственикът на клуба Иво Балъков е научил случайно, че тръгват и няма да бъдат на разположение на треньорите през пролетния полусезон от първенството на Северозападната “В” група.

“В неделя се обадих на Кязимов по друг въпрос и той ме информира, че тъкмо щял да ми звънне, за да ми каже какви намерения имат. Много съм разочарован от поведението им, защото съм помагал и на двамата. Нямам нищо против изборът им на развитие, но трябваше да ни предупредят, за да не разчитаме на тях и да си търсим футболисти. От този момент нататък са затворена страница за мен. Те обаче, са състезатели на нашия клуб до края на първенството и ще могат да практикуват какъвто си искат друг спорт в Кипър, но не и футбол, защото няма да получат разрешение”, коментира Иво Балъков.

На този етап в клуба не знаят, в коя част на острова ще се подвизават Кязимов и Иванов. По всяка вероятност престоят там им е уреден от бившия старши треньор на “Локомотив” /Г. Оряховица/ Бойко Димитров, който работи в детско- юношеската школа на “Омония” /Кипър/.

Днес спортно- техническото ръководство на “Ботев- Бали” уговори контролна среща с “Дунав” /Русе/. Мачът е утре от 14, 30 часа в Дебелец.

Очаква се в близките дни в подготовката на отбора да се включат няколко нови футболисти, между които ще има и известни имена.