/ Общиан Свищов
Създаденото през далечната 1949 година дружеството за физкултура и спорт „Академик-Свищов“ ще чества 70-годишен юбилей на 6 юли в Свищов.

Юношите на ОФК „Академик“-Свищов бяха приветствани от ръководството за шампионската им титла

Официалната част на юбилея ще се проведе от 15.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856“, където на тържествена церемония ще бъдат наградени бивши спортисти на „Академик“ с плакети, юбилейни ключодържатели и грамоти.

От 17.00 часа в храм „Света Троица“ ще бъде отслужен благодарствен молебен, а от 18.00 часа на едноименния стадион ще се проведе футболна среща между ветераните на „Академик“-Свищов и ЦСКА-София.

„Академик“-Свищов и „Локомотив“-Горна Оряховица триумфираха в Турнира за купата на кмета

От 19.30 часа ще бъде даден коктейл за спортистите, които са израснали в редиците на дружеството за физкултура и спорт „Академик“. Сред специалните гости се очаква да пристигнат председателят на регионалния съвет на БФС Бончо Генчев, който ще връчи награди от името на БФС на футболисти и треньори на „Академик“-Свищов, играли в „А“ група, председателят на Българска федерация по тенис на маса Стефан Китов, председателят на българска федерация по хокей на трева и флорбол Йорг Шенк, гости от Националната спортна академия „Васил Левски“, много бивши и настоящи спортисти и треньори.