/ Община Свищов
Отбори от цялата област се включиха в Турнира
За четвърта поредна година в Свищов се проведе Турнир за купата на кмета на общината. По традиция той се провежда по време на Международния ден на детето - 1 юни и е посветен на грижата към децата.

На 1 юни ще се проведе IV Турнир по Футбол за наградите на кмета на Община Свищов

Тази година в турнира се включиха участници от цялата Великотърновска област. Отборите бяха разделени в четири възрастови групи - Футбол`5, Футбол `7, Футбол `9 и Футбол `11.

След много оспорвани и интересни мачове на първите места триумфираха формациите на „Локомотив“ (Горна Оряховица) и домакините от „Академик“. В групата на Футбол `5 на първо място  завършиха свищовлии, на второ и трето място са двата участващи отбора на „Локомотив“, а четвърти останаха „Етър“-Велико Търново.

За най-добър вратар в тази във възрастова група бе награден Росен Ганев от „Академик“, за най-полезен състезател бе избран Николай Байчев от „Етър“, статуетката за най-добър защитник получи Георги Марков от втория отбор на „Локомотив“, а голмайстор стана Мартин Шабанов от „Академик“.

Шампионска титла за юношите старша възраст на „Академик“-Свищов 

В групата на Футол `7 с шампионската купа се поздравиха децата на „Академик“-Свищов. Втори са „Стрела“ (Ореш), следвани от „Ботев“ (Дебелец) и „Локомотив“ (Горна Оряховица).

Приз за най-добър вратар получи Слави Иванов от „Ботев“. За най-добър  защитник бе отличен Калоян Йорданов от „Локомотив“, за най-полезен състезател – Виктор Иванов от „Академик“, а голмайстор стана Валентин Ванев от „Стрела“ – със седем отбелязани гола.

„Локомотив“ (Горна Оряховица) спечели групата на Футбол `9. На второ място останаха футболистите на „Изгрев“ (Царевец), трети са „Павликени“, а четвърти – „Академик“.

Димитър Евтмов от „Изгрев“ получи награда за най-добър вратар, Стефан Чукарев от Павликени бе избран за най-добър защитник, Мартин Господинов – за най-полезен състезател, а Борис Босилков от „Изгрев“ стана голмайстор в тази възрастова група.

При Футол `11 шампион стана „Локомотив“-Горна Оряховица, втори са футболистите на „Академик“, а трети - „Павликени“. Иван Кабадаев от „Локомотив“ получи статуетка за най-добър вратар, Божидар Матев  от „Академик“  бе награден за най-добър защитник, а Борислав Бъчваров от „Локомотив“ получи приз за голмайстор в групата.

В Свищов се проведе 58-ми турнир по футбол на малки врати

Участниците в турнира бяха наградени с купи и медали,
които им връчиха кметът на Свищов Генчо Генчев, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Борислав Замфиров и секретарят на Общината Любомира Петрова.

Кметът на общината Генчо Генчев поздрави всички участници за положените усилия , пожела им да следват смело мечтите си и ги поощри като каза, че независимо от класирането – за него всички участници в този турнир са победители, защото са избрали да спортуват, а не да стоят зад компютрите.

Четвъртото издание на Турнира за купата на кмета на община Свищов бе официално закрито от д-р Кристиян Кирилов, който поздрави участниците за показания дух и спортсменство и им пожела нови успехи.