Четирима ще се борят да оглавят областната структурата на ГЕРБ-старейшини
Четирима ще се борят да оглавят областната структурата на ГЕРБ-старейшини / netinfo

Областна организация на старейшините към Политическа партия ГЕРБ
бе учредена във Велико Търново. На учредителната сбирка присъстваха 38 делегати от седем общини, както и представители на областното ръководство на партията и гости от организации на ГЕРБ от страната.

За областен координатор на новоучредената структура ще се борят четирима души. Най-много гласове – 33 получи номинацията на специалиста – ендокринолог д-р Петя Илиева.

Останалите кандидатури са на инж. Цанко Донев, който развива собствен бизнес в областта на газифицирането, полк. Веселин Ковачев от Гражданска защита и дългогодишната служителка в оръжейния завод „Аркус” – Лясковец Ценка Георгиева.

За поста организационен секретар бяха номинирани четирима души - актьорът Слави Монев, Ценка Георгиева, Руси Радев - главен инспектор в НАП и зстрахователят Стоянка Андреева.

За състава на тричленния Координационен съвет отново бяха номинирани д-р Петя Илиева, Слави Монев, инж. Цанко Донев, Ценка Георгиева и Руси Радев.

Имената на номинираните ще бъдат изпратени в централата на ГЕРБ, където ще бъдат разгледани от Изпълнителната комисия на партията. Очаква се до седмица да стане ясно кой ще оглави структурата на старейшините във В. Търново и кой ще влезе в състава на ръководството.