Цените на билетите вдигнати в нарушение на договора с Общината
Цените на билетите вдигнати в нарушение на договора с Общината / netinfo
Част от фирмите, извършващи автомобилни пътнически превози на територията на общината неправомерно, едностранно и в нарушение на сключения с Община Велико Търново договор увеличават цените на градския и междуградски транспорт, се казва в становище на кмета на Общината по повод новите цени на автобусните билети.

„Категорично се противопоставям на едностранното нарушаване от страна на фирмите– превозвачи на договора и извършените промени за увеличаване цените на билетите без предварително уведомяване, разговори и консултации. Категорично съм против да се “извиват ръцете” и да бъдат поставяни под натиск, принуда и пред свършен факт всички граждани и институциите от фирмите - превозвачи с нови, несъгласувани, по-високи цени”, се посочва в становището.

Според кмета на Общината въпреки поскъпването на горивата съществуват законови процедури и договорни обвързаности и произтичащи от тях задължения, които превозвачите едностранно са нарушили.

„Отказвам да внеса предложение, което “пост фактум” регламентира предварително увеличените цени от страна на превозвачите без задължителните в такива случаи и предвидени в договорите разговори и консултации”, се казва още в становището.