България е във фризера на Европа, смята евродепутатът Слави Бинев
България е във фризера на Европа, смята евродепутатът Слави Бинев / Дарик нюз
България е във фризера на Европа, смята евродепутатът Слави Бинев
62081
България е във фризера на Европа, смята евродепутатът Слави Бинев
България е във фризера на Европа, смята евродепутатът Слави Бинев
  • България е във фризера на Европа, смята евродепутатът Слави Бинев
  • България е във фризера на Европа, смята евродепутатът Слави Бинев

България е във фризера на Европа, защото тук се нарушават четирите основни принципа на демокрацията. Именно за това следващият доклад на еврокомисията бе отложен миналото лято за след 18 месеца.

Това каза във В. Търново евродепутатът и председател на ГОРД Слави Бинев. Според него в Европейския съюз са вдигнали ръце от нас, но са притеснени, че оттук ще тръгне нова пандемия, нова Европейска пролет, която ще обхване стария континент, а в Брюксел нямат наръчник как да реагират. Причина за случващото се у нас е, че проблемите не са решавани, а са замитани под килима и това сега е изкарало хората на улиците. "Ако не се променят нещата ще бъдем изхвърлени от Европейския съюз, защото не отговаряме на основните изисквания за членство в него. Това са правото на честни избори, свободата на словото, на бизнеса и на правораздавателната система", коментира Слави Бинев.

Чуйте го в първия звуков файл.

Според евродепутатът, предвид обстановката в страната, президентът има само един полезен ход и това е да накара Парламента да гласува закон, който да допусне гражданите до участие в изборите. "Хората точно това искат и няма да се приберат от улиците, докато проблемите не се решат. Гражданите вече не се идентифицират с партиите и водачите им, управлявали през последните 23 години. Всички те са назначавани от БСП. Точно така БСП сама си назначаваше опозиция от своите среди, хора със зависимости. Ето и сега обмислят за служебен премиер да сложат човек с агентурен псевдоним", каза още Слави Бинев. Той посочи като водач на листата на ГОРД за великотърновски избирателен район лидера на младежката организация на политическия съюз и член на националното ръководство Станислав Недков. Стъки коментира, че организацията ще бъде напълно готова за вота до седмица- две, независимо че е предсрочен. Той представи някои от младежките лидери на партията в региона- Иво Ангелов, Лора Косева, Димитър Гарбатилов, Даниел Пенев и Йордан Габровски. Недков прогнозира пъстър и кратък следващ парламент. По думите му политическият елит се опитва да подмени причините изкарали хората на улиците, насочвайки вниманието им само към високите сметки за ток.

Още от него във втория звуков файл.