Боксьорът Здравко Попов взе титлата в категория до 64 кг
Боксьорът Здравко Попов взе титлата в категория до 64 кг / Дарик нюз

95 боксьори от 32 клуба участваха на Държавното лично отборно първенство и Купа България по бокс за младежи до 18 години, проведено в Хасково. След пауза от 6 месеца състезателят на Боксов клуб “Ивайло В.Търново” Здравко Попов се завърна на ринга с шампионска титла.

В зала „Дружба” възпитаникът на Евгени Донев боксира в по- долната за него категория до 64 килограма, но спечели със завидна лекота и трите срещи и даде заявка за място в националния отбор за предстоящото европейско първенство за младежи в Хърватска. В първия кръг Попов почиваше, а на четвъртфинала победи с 3:0 (30:23, 30:23, 30:24) Ивайло Дамянов от „Локомотив” (София). На полуфинала великотърновецът пречупи шампиона до 60 килограма Петър Александров от “Славия”. След равностойни два рунда, третия бе за Попов. Двама от съдиите дадоха предимство за него, съответно с 29:26 и 29:27, а в листата на третия резултатът бе равен 28:28 и това му осигури успех с 2:0.

На финала състезателят на „Ивайло В. Търново” надигра Майкъл Илиев от “Левски” с 3:0 /30:27, 29:28, 29:28/ и се окичи със златен медал.

Съотборникът на Здравко Попов- Пламен Иванов, бе спрян от Петър Александров от “Славия” и завърши на пето място в категорията. Според Евгени Попов неговия възпитаник има възможност да се бори за отличия и при мъжете и предстоящото Държавно първенство в Пловдив ще покаже докъде е стигнал в развитието си.