Снимка:
Снимка: / Доставени са първите нови автобуси в рамките на проекта за интегриран градски транспорт
Хората с увредено зрение или затруднения при придвижването могат да потърсят помощ за гласуване от Общинската избирателна комисия (ОИК) във Велико Търново. На сайта на институцията е обявен специален телефон, както и мерки, които ще позволят на тези избиратели да упражнят правото си на вот на 27 октомври.

Община Велико Търново и БЧК отбелязват Международния ден за борба с глада

От комисията уточняват, че всички секции на територията на общината са пригодени за хора с увреждания, с изключение на шест. В сградите, в които ще има стаи за гласуване на по-горни етажи, секциите на първите ще са пригодени за хора с увреждания. Те се намират в детска градина „Ивайло“, ОУ „П. Р. Славейков“, СУ „Г. Живков“ и СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново, както и в детска градина „Пламъче“ в Дебелец, и в ОУ „Христо Смирненски“ в село Самоводене. Пред тях ще има обозначителни знаци, посочени в решение на Централната избирателна комисия.

Променят движението във Велико Търново

Телефонът за заявка за оказване на помощ на избиратели в изборния ден е 062/619 119. Транспортирането на избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването ще се извършва с микробус, снабден с платформа и място за инвалидна количка – с регистрационен номер „ВТ 3956 ВК“.