Топъл обяд
Топъл обяд / Община Габрово
За 5-та поредна година Община Велико Търново активно ще се включи в отбелязване на Международния ден за борба с глада - 16 октомври, подпомагайки реализацията на благотворителна кампания, организирана от местната структура на Български червен кръст, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Променят движението във Велико Търново

На 16 октомври, от 12:30 до 13:30 часа пред сградата на Съдебна палата в Велико Търново, доброволци на Български младежки Червен кръст-Велико Търново ще раздават над 150 порции топъл обяд на нуждаещи се граждани. Приготвянето на храната се осъществява от Домашен социален патронаж – Велико Търново, като продуктите са осигурени чрез дарителска акция, която бе проведена на територията на супермаркети „CBA“ в града.

Задоволяването на потребностите от приготвена (готова за консумация) храна на гражданите, е сред основните приоритети и ангажименти на Община Велико Търново в социалната сфера.

Национални дни за учене през целия живот започват във Велико Търново


Чрез Домашен социален патронаж – Велико Търново, Общината ежедневно предоставя услугата „Доставка на храна в дома“ за над 400 свои абонати на територията на 14 населени места. На територията на Велико Търново функционира и социалната услуга „Обществена трапезария“, финансирана от Фонд „Социална закрила“, която предоставя топла храна всеки делничен ден на 75 социално-слаби и крайно нуждаещи се лица.