29-годишен търновец без книжка си тръгна с Harley-Davidson от Света гора
29-годишен търновец без книжка си тръгна с Harley-Davidson от Света гора / Дарик нюз

29-годишен търновец, без шофьорска книжка, спечели голямата награда на четвъртото издание на Балканския мото-рок събор, мотоциклет Harley-Davidson. Рокерската сбирка се проведе от четвъртък до неделя във В. Търново.

Снощи на хълма "Света гора" се събраха около 6000 души, според организаторите, които обаче не успяха да кажат колко са продадените билети. Тридневният пропуск за събора струваше 20 лева, а талончетата само за томболата по 5 лв. На всяко от тях бе изписано името на закупилият го и уникалният номер на лентата за достъп. Десетина минути преди полунощ, вокалистът на британската група HELLS/BELS, която официално има право да свири парчета на AC/DC и взриви "Света гора" с изпълненията си- Lee Jay изтегли жребият. В присъствието на нотариус Фортуна се усмихна на Димитър Карлъков, който стана собственик на чопър Harley- Davidson, на стойност между 12 и 14 000 лева. Късметлията успя само да признае, че няма шофьорска книжка.

Съборът достигна апогеят си снощи. Освен HELLS/BELS на "Света гора" забиха още Ани Лозанова Бенд и Hangover. Организаторите се отчетоха с петнайсетминутна заря, еротично шоу и още много игри с публиката. Въпреки голямото стълпотворение на хора и леещата се като река бира инциденти нямаше. Рокерите сами охраняваха събора си и се справиха перфектно.