16 фирми са Дарители на годината в Павликени, стартираха нова кампания
16 фирми са Дарители на годината в Павликени, стартираха нова кампания / Дарик нюз, архив

Шестнайсет фирми бяха отличени като дарители на годината по време на Коледния бал на бизнеса, който кметът на община Павликени традиционно организира в края на годината. Бяха отличени фирми, които през изтеклата година са отделили средства за обществени каузи като подкрепа за футболния отбор ОФК „Павликени“, за социалните домове за възрастни и деца, за аранжиране на градинките в Павликени, за създаването на химна на града и др.

„Балът на работодателите събира в тази зала отговорните и открити към случващото се в Павликени бизнесмени за поредна година. Без Вас нямаше да са възможни редица от нашите инициативи през изминалата година. Благодаря за всяка една от тях и за откритото отношение, което имате към дейността ни.“, каза в словото си кметът инж.Манолов.

Присъстващите бизнесмени сложиха началото на новата дарителска кампания на Община Павликени. Градоначалникът призова присъстващите да отделят средства за създаването и поставянето на бюст-паметник на Атанас Хаджиславчев в парк „Кирил Ракаров“. „През 2013г.  Павликени празнува 70 години от обявяването си за град. Годишнина, която ние достойно отбелязахме и чествахме с големи тържества. Годишнина, която няма как да не е свързана с името на Атанас Хаджиславчев, от когото започва най-новата история на нашия град.“, обясни кметът.

Дарителите могат да преведат средства по банковата сметка на Община Павликени, както и на място в информационния център в сградата на администрацията. „Инициативата е родолюбива и вярвам, че с годините ще допринесе за местния патриотизъм на съгражданите ни. А също и ще ги накара да си спомнят историята на своя град.“, каза още инж.Манолов.