15 футолисти картотекира Локомотив, осем получиха професионални договори
15 футолисти картотекира Локомотив, осем получиха професионални договори / Дарик нюз, архив

15 футболисти е картотекирал “Локомотив” /Г. Оряховица/ до момента, съобщи президентът на клуба Бончо Генчев. В петък “железничарите” отново имат дата за картотекиране на играчи за предстоящото първенство на “Б” група, което стартира в събота. Очаква се до тогава да стане ясно кои от дошлите на проби състезатели остават и кои си тръгват.

Групата, която трябва да бъде оформена, е максимум до 25 души, добави Бончо Генчев. Осем от играчите ще имат професионален статут, останалите ще бъдат с аматьорски. Професионални договори вече са получили Атанас Фиданин, Тони Балъков, Явор Генчев, Любо Генчев, Йордан Апостолов, Мариян Иванов, Атанас Димитров, и Илия Карапетров. Първите четирима от тях са от стария съства, останалите дойдоха през това лято. Охранителната фирма “Делта Гард” и полицията ще се грижат за сигурността на стадион “Локомотив” по време на срещите за първенсто, информира още Бончо Генчев. През миналия сезон само частната фирма следеше за поведението на феновете.

Засега няма изписани лога на рекламодатели върху новите екипи. Готов е обаче регламентът за стойността на рекламните позиции, като най-атрактивната е оценена на 60 000 лева. В момента се водят паралелно разговори с няколко фирми за спонсорство. С нови екипи ще бъдат облечени и всички отбори от детско- юношеската школа. Пред финализиране е договор със сериозна местна компания, която е изявила готовност да бъде официален спонсор на подрастващите.

Бончо Генчев очаква представителният тим да тръгне с победа в първенството. След пауза от десет години горнооряховци ще изиграят първия си мач в професионалния футбол в събота от 18,00 часа като домакини на “Пирин” /Разлог/.