Красимир Узунов
Красимир Узунов / dnevnik.bg
Жилищата ще се отопляват с термална вода
Какво ще представлява новият жилищен комплекс
93811
Какво ще представлява новият жилищен комплекс
  • Какво ще представлява новият жилищен комплекс
Жилищният комплекс „Варна сити парк – юг” е базиран на нова концепция, според която на 20 декара площ се разполагат само 4 блока, които са на отстояние сто метра един от друг. По този начин няма засенчвания и северни изложения. Това коментира във варненския ефир на Дарик инвеститорът Красимир Узунов.
 
Новият проект е с разгърната площ от 44 хил. кв. метра, а инвестицията е около 20 млн. лв. Сградите са 12-етажни, но са снабдени с бързи асансьори. Територията на най-големия частен подземен паркинг от 20 хиляди квадрата е засипана с около метър и половина пръст, с цел да се превърне в парк, обясни строителният предприемач, според когото комплексът ще бъде готов най-късно през есента догодина.
 
„Варна сити парк – юг” няма общо с кооперациите в центъра и кварталите, увери бизнесменът.
 
„Приготвих много пари и прокопах на 1960 метра сондаж, откъдето извадихме 48 градуса термална вода. Тя не е годна за пиене заради сероводорода и тежките метали. Затова поръчахме модерна пречиствателна станция, която взема водата от извора и я прави кристално чиста. Така тя ще става за пиене и всеки в жилището си ще има собствено СПА с минерална вода”, посочи Узунов и увери, че тази екстра няма да оскъпи жилището.
 
Всеки апартамент ще може да се охлажда и отоплява с индивидуална система без да плаща за общи части. Водата ще минава по отделни тръби и през лятото ще се охлажда от колектори, а през зимата ще се затопля. Тази система представлява собствено ВиК, но хората ще имат право на избор дали да разчитат на нея, или на общинската водоснабдителна фирма. Водата от частната система ще бъде 20 процента по-евтина. Пречиствателната станция струва 1,2 млн. евро и е напълно автоматизирана.
 
Комплексът разполага и с 600 паркоместа за 450 жилища, тъй като една трета от семействата имат по две коли, обясни Узунов.
 
По негови думи икономическото положение у нас се подобрява, а все повече българи, заминали извън страната, искат да се върнат в родината.
 
„Настоящата власт решава проблеми, за разлика от други, които само ги обсъждаха. Това е благодарение на характера и желанието на Бойко Борисов, който умее да взема решения”, смята варненският бизнесмен, който категорично не би се върнал в местната власт.
 
„Как да се занимавам с кражби в особено големи размери!”, каза Узунов, който беше общински съветник от партия „Глас”.
 
Целият разговор с бизнесмена Красимир Узунов е в прикаченото аудио.