Жена се удави, спасиха от мъртво вълнение двама мъже и дете
Жена се удави, спасиха от мъртво вълнение двама мъже и дете / netinfo

Тялото на удавена жена на видима възраст около 30 години е изхвърлило на брега снощи морето в комплекса “Свети Константин и Елена”, съобщиха от болница „Света Клементина”, която обслужва здравно варненските курорти. Самоличността на удавницата все още не е установена. Не е известно кога тя е влязла в морето и дали е била сама или с придружител. Смъртта й е установена от пристигналите екипи на Центъра за спешна медицинска помощ. Лекарите обясняват нещастния случай с вчерашното земетресение, което е предизвикало мъртво вълнение, което е теглило навътре от брега.

Около 18:00 часа вчера на Южния плаж във Варна спасители са извадили млад мъж и малко дете, които също са попаднали в капана на мъртвото вълнение. След бързата намеса на медиците пострадалите са се отървали само със силна уплаха без да се наложи транспортирането им до болница.

56-годишен софиянец също е бил спасен от удавяне тази сутрин на плажа в “Кабакум”. В продължение на няколко минути четирима души са се борили с бурното море, за да го извадят от водата. Веднага са се намесили медицинските екипи на ДКЦ I “Света Клементина”. След прилагането на необходимите реанимационни мероприятия и включването на системи с медикаменти, мъжът е върнат към живота. Извикана е линейка на “Бърза помощ”, която го е транспортирала до МБАЛ “Света Марина” без опасност за живота. Инцидентите са станали при изключително бурно и коварно море при вдигнат червен флаг.

Управителят на ДКЦ I “Света Клементина” д-р Иван Иванов предупреждава всички плажуващи да не влизат във водата и особено да избягват за къпане неохраняемите зони и да са предпазливи след работното време на спасителите и медицинските екипи, за да се избегнат нежелани тежки инциденти.