Затвориха северното платно на автомагистрала “Хемус”
Затвориха северното платно на автомагистрала “Хемус” / netinfo
От 14,30 ч. днес движението от Шумен за Варна ще се извършва само по южното платно на автомагистрала “Хемус”. Северното платно е затворено за движение поради снегонавяване. Това съобщиха от Областна администрация Варна.

Движението от морската столица за Шумен ще бъде по стария път от Варна за Русе (Варна - Девня - Ветрино - Нови Пазар - Каспичан - Шумен). Това бе решено на заседанието на Областния съвет по сигурност. Областно пътно управление - Варна пренасочва снегопочистващите машини и ще поддържа само южното платно на магистрала “Хемус”, в частта му от Варненска област.

За връзка с Добрич ще се поддържа крайморският път - Варна - Златни пясъци - Албена - Балчик - Добрич. Това трасе ще се използва за доставката на хляб.

Възстановено е електрозахранването на хлебозавода “Корн”.

От Е.он уверяват, че техниците правят всичко възможно до края на деня да бъде възстановено подаването на ток в селищата в общините Суворово, Ветрино и Вълчи дол.

Към момента без ток са 14 села в общините Вълчи дол и Суворово. От ВиК увериха, че водата ще бъде пусната веднага след възстановяването на електричеството в засегнатите селища.

За болните, които са на хемодиализа, е осигурен транспорт, а тези, които са пристигнали във Варна, вече са хоспитализирани в болничните заведения.

Пристанище Варна оказва съдействие с техника за почистване на магистрала “Хемус” и на бедстващата община Суворово. През изминалата нощ машини на пристанището почистиха и пътя Варна - Каменар - до сметището в с. Въглен. В момента се работи по разчистването на четвъртокласната пътна мрежа в община Суворово.

В останалите общини от областта обстановката се нормализира.