Запасното войнство отвори редиците си за Данаил Папазов
Запасното войнство отвори редиците си за Данаил Папазов / снимка: Живот за Варна

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва отвори редиците си за кандидата за кмет на Варна Данаил Папазов. В структурата официално бе приет и кандидатът за общински съветник от „Живот за Варна“ Тодор Йотов.

„Живот за Варна“ е гражданска инициатива, която обединява общественици и експерти от всички сфери, каза по време на срещата си със запасното войнство Данаил Папазов. Ние сме независими и ако стана кмет със сигурност няма да направя общината заложник на няколко фирми, групировки или на партийни интереси, обясни той. Папазов представи пред офицерите и сержантите кандидата за кмет на район „Одесос“ от „Живот за Варна“ Велико Трифонов. Той е добре познат сред членовете на съюза, тъй като от 1979 г. до 2011 г. е служил във Военноморските сили като през последните години е бил началник на административно-правното отделение в канцеларията на командира на ВМС, а от 2003 до 2011 година– началник на Морския оперативен център. В момента работи като старши юрисконсулт в сектор договори и обществени поръчки в командването на Военноморските сили.

Имам готов екип, иначе не бих се кандидатирал, уточни Данаил Папазов в отговор на въпрос от участниците в срещата дали разполага с подготвени хора, които да започнат веднага работа за града. При нас няма партийни квоти. „Живот за Варна“ се спря на хора, които са на мястото си според своята компетентност и опит. Хората ми са ценни, имената им са знакови в техните професионални общности, те са част от потенциала на Варна. Така корабът може да тръгне бързо напред. Представяте ли си един екипаж да е изграден само от помполити (помощник по политическата част)? Смешно нали? Затова и сега корабът на града се върти в кръг и загребва вода дори, коментира кандидатът за кмет.

Представителите на съюза се интересуваха и какво ще се случи с грамадата пред входа на Община Варна, ако Папазов стане кмет. "Аз не искам да изчезва. Тя трябва да остане като предупреждение към всеки властник, който има склонност да се самозабравя. Но тя не трябва да остава в този вид. Затова след допитване до варненската общественост ние ще предложим  художествено решение", обясни Данаил Папазов.

В срещата с представителите на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва участваха още кандидатите за общински съветници от „Живот за Варна“ Илия Джутев и Вичо Станев.