/ live.varna.bg

Кръгла маса на тема "Обмен на добри практики в областта на спорта на местно и регионално ниво" ще се проведе във Варна. Събитието, което се организира от дирекция „Спорт“ и е в рамките на инициативата Варна - Европейски град на спорта през 2019 г., ще се проведе в периода 7 до 9 юни в Юнашкия салон. 

Представят книгата "България на крачка от хималайската корона

Участие в кръглата маса ще вземат експерти в областта на спорта от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Казанлък, Разград, Смолян, Търговище, Перник, Ловеч и Регионалните управления по образование, както и представители на Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, университети, училища. Дискусията ще обхваща „Ученически и детско-юношески спорт“, „Предизвикателства при стопанисване на спортни бази“, „Спорт за всички“ и „Високо спортно майсторство“.

Спортните събития през май в Европейския град на Спорта Варна 2019

Участниците ще имат възможност да представят презентации по посочени в програмата теми и да вземат участие в дискусии по въпросите на физическото възпитание и спорта. В края на събитието ще бъдат изготвени предложения и идеи за развитие на спорта на общинско и регионално ниво. Откриването е предвидено за 14.00 часа на 7 юни в Юнашкия салон.