/ iStock/Getty Images
Полицията във Варна задържа 44-годишен мъж за теглене на пари от чужди банкови карти. Той работи в голяма търговска верига и има криминално досие. За месец задържаният е заснел с телефона си банковите карти на трима свои колеги, с които е ползвал общо помещение за преобличане. Данните използвал за покупки в различни интернет сайтове за търговия. До момента са установени щети на обща стойност над 13 000 лева.

От работното място на мъжа и от жилището, в което живее, са иззети два мобилни телефонa с по две SIM карти - от Великобритания и България. В мобилните устройства са открити данни за електронни пощи, снимки на банковите карти на потърпевшите, както и на техните документи за самоличност, предаде БНТ.

Задържаха 30-годишен софиянец със скимиращи устройства (СНИМКИ)

Иззети са и три тефтера с пароли и кодове за достъп до съответните елелектронни пощи. Открити са също стотици вещи, закупени с чуждите банкови карти - смарт часовници, маратонки, раници, чорапи, шалове, спортни дрехи и аксесоари за мобилни телефони.

По случая се води разследване. За престъплението законът предвижда затвор от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума. Извършителят е задържан с полицейска мярка за 24 часа. ОДМВР - Варна предупреждава гражданите да не оставят без надзор своите документи за самоличност, ценности и банкови карти в неохранявани помещения.