/ iStock/Getty Images
Мъж, пазарувал с чужди банкови карти ще лежи десет месеца в затвора. Наказанието си Мартин Н. ще изтърпи при първоначален строг режим, съобщиха от Окръжния съд в Разград.

Присъдата е постановена след споразумение между прокуратурата, обвиняемия и неговия защитник. На 39-годишния подсъдим е наложена и глоба в размера на получената сума.

Той се е признал за виновен в това, че в края на декември миналата година в Разград, в съучастие с Пламен М. е използвал две банкови карти, без съгласието на титуляра, за осъществяване на транзакции на обща стойност 147,57 лева.

Разследването започнало след жалба на собственик, изгубил портфейл с лични документи и две банкови карти. При опит да ги блокира е установил, че с тях вече са извършени пет транзакции. С помощта на видеозаписи от охранителни камери била разкрита самоличността на двамата, които в кратък период от време направили покупки в три търговски обекта.

Разкриха престъпна група за финансови престъпления и пране на пари (ВИДЕО/СНИМКИ)

В съдебната зала подсъдимият е заявил, че разбира обвинението и е съгласен с настъпващите от него последици.

Причинените имуществени вреди вече са възстановени на пострадалия, а всички доказателства ще останат към делото, тъй като са необходими за нуждите на наказателното производство по отношение и на втория обвиняем, посочват от съда.

Съдебния акт е окончателен и не подлежи на обжалване.