/ Община Варна
Целодневна спортна програма с участието на известни спортисти ще се проведе навръх празника на Варна - 15 август, на плажа в Аспарухово.

От 10:00 до 18:00 часа гражданите и гостите на града могат да се включат в любителски плажен волейболен турнир, оп време на който ще бъдат търсени нови таланти.

Ентусиастите ще могат да играят заедно с едни от най-големите звезди на българския волейбол - Евгени Иванов-Пушката и Владимир Николов. За първи път шампионките от ВК „Марица“ ще влязат е ролите на съдии.

Михаела Филева с концерти в София и Варна тази седмица

Турнирът ще бъде по двойки, а всеки, който иска да вземе участие със свой приятел, може да се регистрира предварително. На плажа са организирани и други забавления - от 10:00 до 12:00 часа ще има лечебна гимнастика с Маруся Иванова, а от 10:00 до 12:00 часа и от 16:00 до 18:00 часа - специална щафета за деца с носителката на европейска титла по лека атлетика Ваня Стамболова.

Открити уроци по акробатика от 11:00 до 12:00 часа ще представят медалистите от световното първенство в Швейцария Данаил Николов и Мартин Николов, а занимания по таекуондо са подготвили от Българска федерация по таекуондо - от 16:00 до 17:00 часа, с участието на световния медалист Владимир Далаклиев.

За най-малките са предвидени забавни активности, насочени както към това да вдъхновяват децата да се хранят балансирано. Организатор на инициативата „Живей Активно“ е "Нестле".

Повече информация на адрес: https://www.facebook.com/Live.Actively