Владиславово ще става европейска входна врата на Варна
Владиславово ще става европейска входна врата на Варна / netinfo
Незаконните постройки във варненския квартал "Владиславово" са 100. Това стана ясно след среща в Брюксел на районния кмет Добромир Джиков с евродепутата Душана Здравкова. Незаконните сгради няма да бъдат съборени, но няма да допуснем нови, заяви Джиков.

Приоритетите, по които се работи във "Владиславово" са три - изграждане на спортни площадки, обновяване на пазарите и интегриране на ромите. 42-ма младежи са подкрепили подписка с искане да бъдат възобновени съществуващите и създадени нови спортни площадки. Вече са осигурени са средства за изграждането на две нови площадки. Търсят се пари и за освежаване на 6 съществуващи площадки.

400 хиляди лева са необходими за построяване на нов спортен комплекс със закрит басейн. За проектиране ще се търсят средства от общинския бюджет, изграждането може да стане с финансиране по структурни фондове и програми, посочи Джиков.

Варненката-евродепутат Душана Здравкова от своя страна обяви, че ще работи за идеята "Владиславово" да стане европейска входна врата на Варна.