Дезинфекциозни препарати
Дезинфекциозни препарати / live.varna.bg
Продължава предоставянето на дезинфектанти в 1-ви и 2-ри микрорайони във „Вл. Варненчик“

Поредната пратка с дезинфекционни препарати - кислородна вода и спирт, е доставена днес от Община Варна в район "Одесос".

Домоуправителите на етажната собственост на сградите, разположени на територията на района, могат да ги получат до 16.30 ч. във входа на административната сграда на ул. "Ст. Караджа" №30, съобщиха от района
. Раздаването продължава всеки работен ден.

Всички етажни собствености на територията на кв. „Аспарухово“ и кв. „Галата“ са получили ново зареждане с препарати, осигурени от Община Варна. Те са предоставени на личните лекари в ДКЦ 2 „Св. Иван Рилски“, „Медицински център Младост“ - филиал „Аспарухово“, на здравната служба в кв. „Галата“, в православния храм „Св. цар Борис“ и джамията, съобщи Ивайло Маринов. Получените от общината 2 000 маски се раздават на възрастни граждани пред 5-те големи търговски обекта, на таксиметрови шофьори и социалните работници, обслужващи района.

Продължава предоставянето на дезинфектанти в 1-ви и 2-ри микрорайони във „Вл. Варненчик“. Разнесени са препарати на хлорна основа, кислородна вода и спирт на етажните собствености в 3-ти и 4-ти микрорайони, съобщават от районното кметство. Призовават се хората стриктно да спазват инструкциите за употреба на препаратите и ползват предпазни средства (маска, ръкавици и очила) при работа с тях. При изчерпване на предоставените препарати, гражданите могат да се обаждат на тел. 052/57 57 36.

В район “Приморски” на бул. „Генерал Колев” №92, на ет. 1 от днес ще се раздават на етажните собствености кислородна вода и спирт със съпътстващи упътвания за употреба. Етажните собствености в кв. „Виница” и близките селищни образувания могат да се снабдят с дезинфектантите от изнесения офис на кметството в кв. „Виница”. Допълнителна информация може да бъде търсена всеки делничен ден на телефон 052 359 128.

Дезинфекционни препарати се дават и на домоуправители на етажните собствености и в район "Младост". Пункът е разположен на терасата на блок 47 в ж.к. "Трошево" (съседен до блок 10, където се помещава районната администрация). Материали се получават всеки работен ден.

Всички дезинфекционни материали са осигурени от Община Варна и се предоставят безплатно на домоуправителите, чрез районните администрации. Целта е да бъдат подпомогнати хората да поддържат необходимите санитарно-хигиенни условия в общите части на кооперациите.