Варненският апелативен съд отмени оправдателна присъда за опит за убийство
Варненският апелативен съд отмени оправдателна присъда за опит за убийство / netinfo
Апелативният съд във Варна отмени оправдателната присъда на Варненския окръжен съд, наложена спрямо Георги Николов и призна вината му в извършването на опит за убийство на Стефан Абаджиев.

Съдът е разгледал протеста на Варненска окръжна прокуратура, поддържан частично от прокурор от Апелативна прокуратура Варна, според който има достатъчно доказателства, които сочат умисъл в действията на 44 годишния охранител.

След като отмениха оправдателната присъда на първоинстанционния съд, апелативните съдии наложиха условна присъда за опит за убийство, което останало недовършено по независещи от дееца причини. Николов получи наказание 2 години и половина „лишаване от свобода”, изпълнението на което се отложи с 4 годишен изпитателен срок.

Инцидентът е станал на 15 януари тази година във Варна в апартамента на Абаджиев, който извършвал основен ремонт на жилището. Силно изнервеният охранител Николов отишъл да се разправя със съседа за шумния ремонт. След кратка свада извадил законно притежавания пистолет и стрелял в главата на домакина. Само бързият рефлекс спасил Абаджиев от сигурна смърт. Куршумът минал покрай главата му и се забил в стената на антрето. Веднага след изстрела 44 годишният Николов напуснал жилището на Стефан.