В Кризисния център в Игнатиево приемат жертви на насилие от цялата страна
В Кризисния център в Игнатиево приемат жертви на насилие от цялата страна / снимка: Община Аксаково

Десет жени и деца, жертви на домашно насилие, са получили помощ и подкрепа в Кризисния център в Игнатиево от откриването му през април. Това стана ясно на заключителна пресконференция за представяне резултатите о изпълнението на проект „Подкрепа за равноправен живот", част от който е Кризисният център.

Кризисен център за пострадали от насилие отвори врати в Игнатиево

Общата цел на проекта бе подкрепа за личностна и социална реализация на жертвите на домашно насилие и насилие основано на полов признак. Кризисният център за лица, пострадали от домашно насилие в Игнатиево, е с капацитет 8 потребители.

В рамките на проекта бе извършен ремонт на сградата, където е разположен центърът. Напълно бяха обзаведени и оборудвани две спални помещения, помещения за групова и индивидуална терапия, офис помещения и санитарни възли.

Финансирането на проекта чрез средства от Норвежкия финансов механизъм може да продължи до 30 април 2017 г. най-късно. Община Аксаково е кандидатствала за финансиране като делегирана от държавата дейност, тъй като потребители на Кризисния център могат да бъдат лица от цялата страна.