В Девня отличиха най-добрите майстори на шевици, гоблени и кулинарни изкушения
В Девня отличиха най-добрите майстори на шевици, гоблени и кулинарни изкушения / Община Девня

Пролетна изложба на шевици, гоблени, плетива, мильо и кулинарни изкушения бе организирана в девненския квартал „Повеляново“ по инициатива на читалище „Съзнание“. Тя бе със състезателен характер, като с трудната задача да оценява бе жури в състав: Свилен Шитов – кмет на Община Девня, Донка Йорданова – зам.-кмет и Светломира Атанасова – жител на „Повеляново“.

Жителите на квартала станаха свидетели на една изложба, в която бяха представени различни творения, изработени от ръцете на повеляновци.

Картините, които бяха представени на изложбата, са изработени от художника Илия Младенов. Той е роден в с. Иново, Видинско. През 1965 г. се мести във  Варна, където работи в Министерството на народната отбрана. Започва да се занимава с рисуване през 1978 г. Става член на клуба на девненските художници, с които има участия в много изложби. Самостоятелни изложби има във Варна, Вълчи дол, Преслав, Мусея на мозайките в Девня.

Журито на конкурса имаше трудната задача да оцени и класира най-добрите творби на призовите места. Кметът на Девня Свилен Шитов награди отличените.

Класиране:

Плетиво: 1 място – Мария Миланова, 2 място – Марияна Петрова, 3 място – Йорданка Минчева

Шевица: 1 място – Янка Стоева, 2 място – Йорданка Минчева

Гоблени: 1 място – Любка Колева, 2 място – Стоянка Милушева

Мильо: 1 място – Таня Илиева, 2 място – Ганка Димитрова, 3 място – Радка Великова

Сладки: 1 място – Милка Кръстева, 2 място – Божанка Николова, 3 място – Ивелина Маркова

Солени: 1 място – Нейка Василева, 2 място – Донка Асенова, 3 място – Руска Лазарова