/ iStock/Getty Images
Варненският районен съд призна за виновна за измама и наложи условна присъда на 35-годишна жена, предлагала разваляне на любовни магии и заблудила две студентки, за да набави за себе си имотна облага. Престъплението е извършено от 15-и до 25 април 2020 г. На двете момичета и майките им е била причинена имотна вреда от общо 9400 лева.

Според обвинението подсъдимата е публикувала oбява в интернет, че разваля магии. Тя се представяла за „ясновидец Мария Магдалена“ с посочен телефон за връзка. С нея се свързали двете студентки, тя им гледала на карти и ги убедила, че трябва да ѝ дадат пари и да вземе различни техни вещи, за да извърши „ритуали“ и развали направената им магия. В резултат получила златни накити, часовници и различни дрехи, голяма част от които - собственост на майките на двете момичета.

От съда уточниха, че сигналът в полицията е бил подаден от едната от майките на студентките, когато разбрала, че ѝ е изчезнало бижу. По време на делото златните накити не са били възстановени от подсъдимата.

Присъдата, наложена на 35-годишната жена, е две години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна в 15-дневен срок.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Мила Едрева/БТА