/ ThinkStock/Getty Images
14-годишната ученичка от варненска гимназия Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия инцидент на спирка "Тракия" в понеделник сутринта, се нуждае от кръв за предстоящите операции.

Това съобщиха приятели и близки на семейството, които публикуваха и призив в социалната мрежа. В петък от МБАЛ "Света Анна" заявиха, че момичето е стабилизирано, но все още в тежко състояние и в изкуствена кома.

Кола помете две деца и млад мъж на автобусна спирка във Варна (ВИДЕО)


След катастрофата, Симона бе настанена в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош и крайниците, заедно с 27-годишен мъж, който също пострада много тежко и първоначално беше с опасност за живота - с травма на главата и счупени крайници. Впоследствие беше стабилизиран и след подобрението му, преместен в отделението по ортопедия.
 
Другото момиче, блъснато от 21-годишния шофьор, заспал зад волана след нощна смяна, също бе в ортопедията, а четвъртия пострадал - жена на 51 години, бе настанена в МБАЛ "Света Марина" с комоцио.

Шофьорът, блъснал хора на спирка във Варна, заспал зад волана

 
Майката на тежко пострадалото дете минала случайно покрай мястото минути след катастрофата. Тогава Гинка Панайотова разказа, че видяла дъщеря си Симона просната на асфалта в безпомощно състояние. Успяла само да помогне на лекарите да качат детето й в линейката. Казва, че към момента Симона е в кома, а всички се молят час по-скоро тя да се подобри.
 
Предвид предстоящите множество операции обаче, приятели на Симона започнаха от няколко дни да даряват кръв с призива към всички, който имат възможност да го направят, да се включат, тъй като битката за възстановяването на 14-годишното момиче ще е дълга и тежка.
 
Всеки, който има възможност и желание да дари кръв, може да го направи в кръвния център, който се намира в двора на МБАЛ "Света Анна", като трябва да уточнят, че даряват кръв за Симона Петрова Костадинова. След това трябва да занесат бележката в отделението по реанимация към болницата, поясняват още инициаторите на кампанията.