/ БГНЕС, архив
С голям концерт в Двореца на културата и спорта великата Лили Иванова започва своето турне 2021 тази вечер във Варна. Примата ще излезе на сцената в 21:00 часа в зала "Конгресна", уточниха домакините на събитието.

Честит рожден ден на примата на българската естрада: Лили Иванова на 82 (ВИДЕО/СНИМКИ)

Публиката в крайморския град ще има удоволствието да чуе първа петте песни от новия мини албум на Лили Иванова "Чуй душата ми". Отправната точка за създаването му е през 2013 г., когато варненският художник Валентин Тузсузов-Атин подарява на певицата своята картина, носеща това наименование.По художествената творба през 2021 г. Веселин Веселинов-Еко пише музиката, а Стефан Вълдобрев - текста. В студийните записи участват Милен Кукошаров - пиано, и Кристиян Чернев - виолончело.

Очаква се тази вечер, след концерта в Двореца на културата и спорта, Лили Иванова да подпише споразумение за партньорство с генералния директор на БТА Кирил Вълчев. Агенцията става официален медиен партньор на турнето на изпълнителката.

Лили Иванова: Пожелавам радост на всеки в този ден

По-късно то ще бъде представено в специален брой на списание "ЛИК". Освен с подробности за настоящата концертна обиколка на България, читателите ще имат възможност да се запознаят и с текстове и снимки от архива на БТА.

След Варна турнето на Лили Иванова продължава в Пловдив - 14 септември, Бургас - 25 октомври, Велико Търново - 9 ноември, Шумен - 11 ноември, Русе - 13 ноември. На 14, 15 и 16 декември са финалните три спектакъла в зала 1 на НДК.
БТА