Трафиканти на женска плът остават “на топло”
Трафиканти на женска плът остават “на топло” / netinfo
Двама мъже от Генерал Тошево, склонявали към проституция българки във Франция, остават в ареста. Това реши Варненският апелативен съд, с което потвърди мярката за неотклонение, произнесена от Добричкия окръжен съд по искане на френските съдебни власти.

За задържането на 28-годишният Слави Симеонов и 37-годишният Сами Ибрямов са били обявени за международно издирване, арест и екстрадиция чрез Интерпол Париж.

Според френското обвинение, от май 2006 до юни 2007 година двамата са организирали трафик на жени, склонявани да проституират по пътя между общините Реим и Соасон.

Проститутките се отчитали на няколко сводници, между които Сами и Слави. Двамата лично са придружавали някои от момичетата, пътували са с тях до Франция и са получавали хиляди евро от спечеленото на пътя.

С друго решение на Варненския апелативен съд в ареста остава и 38-годишният Неждет Хюсеин, обвинен за разпространение на наркотици в Шумен.

Хюсеин бе задържан с 99 таблетки амфетамини при полицейска акция в началото на август в Шумен. При обиска в дома му са били открити още 33 хапчета и друго вещество на прах, което се изследва в специализирана лаборатория във Варна.

Според събраните до момента доказателства съдът прецени, че Неждет Хюсеин е един от най-изявените дилъри на марихуана и амфетамини в Шумен и трябва да остане в ареста.

Определението на Апелативния съд във Варна е окончателно.