/ iStock/Getty Images
Съветниците от ГЕРБ във Варна са готови да сезират прокуратурата за конфликт на интереси, според тях, на кмета на града Благомир Коцев.

В позиция на групата, разпространена до медиите, е посочено, че кметът трябва веднага да изпълни решението на Върховния административен съд (ВАС) за забрана за влизане на колите в Морската градина.

Общинските съветници от ГЕРБ във Варна внасят сигнал в общината за строителство в Морската градина

Съветниците посочват, че със свое определение от 18 декември, което не подлежи на обжалване, ВАС отменя спирането на предварителното изпълнение на Генералния план за организация на движението във Варна.

Планът бе приет с решение на Общинския съвет, като чрез него бе наложена забрана за движението на автомобили в парка.

Кметът е длъжен веднага да разпореди слагането на забранителните знаци за коли на входовете на Морската градина, е позицията на съветниците от ГЕРБ. Според тях това е валидно и за алеята към Зоопарка, където е паркингът за един от ресторантите.

Според съветниците, ако още днес кметът не изпълни решението на ВАС, ще означава, че семейството му се облагодетелства, тъй като е собственик на заведението. От групата на ГЕРБ изразяват готовност веднага да сезират прокуратурата за наличие на конфликт на интереси.
Мила Едрева, БТА