/ БТА
Общинските съветници от ГЕРБ във Варна ще внесат сигнал в деловодството на общината за строителство в Морската градина в града.

Това съобщи на брифинг областният координатор на партията и настоящ общински съветник Иван Портних. По думите му сигналът е за извършване на ремонтни дейности в мащабна сграда в Морската градина.

Иван Портних: Предишното управление на община Варна оставя проекти за около 100 млн. лв.

Той обясни, че понеже е дъждовен ден, няма работници, но на 3 декември на обекта е имало десетки. Портних допълни, че е незаконна и поставената ограда на пътя, срещу която бяха недоволни варненци, и която закрива гледката от панорамния път към морето.

Според него за оградата няма разрешително и тя трябва да бъде премахната. Съветниците отправят въпроси към администрацията какво е това строителство, с какви разрешителни е, апартаменти ли ще бъдат това.

"Това са важни въпроси, на които незабавно трябва да се даде отговор на обществеността", посочи Портних. Той смята, че трябва в действителност да бъде направена проверка на кого е този имот.

"Призоваваме за бързи отговори", обобщи общинският съветник и отново повтори, че трябват ясни отговори какво се случва на този обект.  
Данаил Войков, БТА