Спипаха двама, откраднали лаптоп в чакалнята на ЖП гарата
Спипаха двама, откраднали лаптоп в чакалнята на ЖП гарата / Dariknews.bg

Двама крадци, задигнали лаптоп в чакалнята на ЖП гарата, са задържали варненските полицаи в събота, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Варна. Лаптопът е бил оставен без надзор на пейка в чакалнята. Извършителите на кражбата са: Е.И. на 19 г. от  Монтана, известен на МВР, и А.А. на 31 г. от Генерал Тошево, също известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. На Е.И. е наложена мярка за неотклонение „подписка”.

32-годишна жена от Белослав пък е задържана за кражба на 1000 евро и GSM от хотелска стая на Златните. Кражбата е станала на 14 август, като жената е проникнала в незаключената стая и е взела мобилния телефон и парите. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Също на 14 август е подаден сигнал за кражба на велосипед, оставен на терасата на жилище на ул. „Георги Мамарчев” във Варна. След проведени оперативно – издирвателни дейности е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят – А.А. на 32 г. от Варна, известен на МВР, осъждан. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

В петък е подаден сигнал и за кражба на слънчеви очила, оставени без надзор на маса в хотел в „Златни пясъци”. След проведени оперативно – издирвателни дейности е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят – 39-годишен румънски турист. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.