Кметът на града призовава всички варненци заедно и организирано да излезнат и да почистят града след урагана този уикенд
Всички екипи на Общината и дружествата, отговорни за почистването на града са на терен и работят усилено, за да отстранят щетите от ураганното бедствие.

Пълното възстановяване на чистотата ще отнеме известно време. Това съобщи кметът на града Благомир Коцев на страницата си във Фейсбук.

Актуална информация за бедствената обстановка във Варна и областта

Той призова всички граждани, които искат да се включат в почистването на града - да го направят, като изчистят около домовете си. 



И апелира да се изхвърлят листните отпадъци в чували, а клоните да събират на компактни купчинки. За да се улесни работата на сметопочистващите служители, нека чувалите и купчинките клони да се поставят на един метър от контейнерите за боклук. 

Тази събота и неделя - 25 и 26 ноември той призовава всички варненци заедно и организирано да излезнат и да почистят града след урагана.

Общината ще предостави специални прозрачни чували за всички граждани, които искат да помогнат. 

В рамките на инициативата „Да почистим Варна заедно“ във всяко Районно кметство ще се раздават прозрачни чували за листна маса, за да може след това тя да се използва за компостиране. 

Ето ги и единайсетте пункта, където ще се раздават:

- Община Варна
- Районно кметство „Приморски“
- Районно кметство „Одесос“
- Районно кметство „Младост“
- Районно кметство „Аспарухово“
- Районно кметство „Владислав Варненчик“
- Кметство „Тополи“
- Кметство „Казашко“
- Кметство „Звездица“
- Кметство „Константиново“
- Кметство „Каменар“ 


Сметоизвозващи машини ще съберат чувалите от целия град и ще ги закарат в специалното депо за компостиране в село Въглен.