Бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня
Варна постепенно влиза в нормалния си ритъм на живот след урагана, който премина преди денонощие.

БТА

БТА

Продължава почистването на Морската градина и улиците в града. Тепърва ще се установява какви са щетите от бедствието.

БТА

БТА

Припомняме, че бедственото положение във Варна вероятно ще остане до края на деня. Това каза кметът на града Благомир Коцев.

БТА

БТА

"В момента наблюдаваме ситуацията. Работим по възстановяване на щетите, много от екипите са концентрирани да изчистят опасните зони, има дървета, които са били покосени от бурята, но все още стоят висящи в короните на дърветата, което е изключително опасно. Това беше и причината да почине жената онзи ден", обясни той. 

БТА

БТА

Детските градини са отворени, но учениците са онлайн поради мерки за сигурност, още на 21 ноември вероятно се връщат в клас. Бурята увреди част от покрива на варненското ОУ ''Васил Друмев''. Децата вече преминаха към онлайн обучение до отстраняване на щетите и възстановяване на учебния процес.

Пред БГНЕС директорът на училището Красимир Димитров заяви, че за щастие щетите не са големи и вече се работи по отстраняването им. Има паднали керемиди, но като цяло покривът е здрав.

Паднали са т.нар. капаци. Комисия вече е описала щетите. За щастие в училището няма поражения по инсталацията за отопление.