Община Вълчи дол е в режим на частично бедствено положение
На 20 ноември общините Девня и Дългопол отмениха бедственото положение, а тази сутрин това направи и община Аксаково, съобщиха от Областна администрация-Варна.

Кметът на Общината инж. Атанас Стоилов е посочил в заповедта за отмяна, че след настъпилото подобряване на атмосферните условия, след предприетите мерки за овладяване на бедственото положение на територията на община Аксаково - разчистване на основните пътни направления, отстраняване на повредите по електропреносната система и възстановяване на захранването с електрическа енергия, са отпаднали основанията за бедствено положение.

Актуална информация за бедствената обстановка във Варна и областта

Кметът на община Вълчи дол Калоян Цветков информира, че отменя бедственото положение в Общината, но го оставя в режим на частично бедствено положение, поради факта, че все още има абонати на територията на общината, в които има проблем с електроподаването.

В тези райони продължава работата на екипите за възстановяване на електрозахранването. Припомняме, че остава в сила обявеното бедствено положение във община Варна заради продължаващите аварийно-възстановителни дейности.

Учениците се завърнаха в класните стаи.