/ Дарик Варна, архив
Ремонтът на Аспаруховия мост ще започне към средата на април, веднага след приключване на работата по бул.”Приморски” и отварянето му. Това обяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

Отварят ремонтирания бул. ”Приморски” след Великден

Ще се ремонтира съоръжение 6 на моста и ще се оправят фугите по останалите елементи. Затварянето на определени участъци ще става поетапно, обясни министърът.
 
Следващата седмица започва кърпене на дупките по моста. По време на кърпежа, който ще продължи десетина дни,  няма да се спира движението, а дейностите ще се извършват вечер, за да няма предпоставки за задръствания.

Регионалният министър пристига във Варна, ще инспектира ремонтите

Ремонтните дейности във Варна в момента са прекалено много. По пътищата в града се изпълняват ремонти за над 150 милиона лева. Въпреки че в строителните дейности са заети няколко хиляди души, има сериозна липса на работна ръка. Налага се ангажиране на работници от съседни области. Ако трябва ще се мобилизират повече хора, категоричен бе Нанков.

Дарик Варна

Машините, които полагат пилотите по трасето на новия бул.”Левски”, пък са осигурени от чужбина, разкри министърът.
 
„Свършената работа по бул.”Левски” към момента е изключително обнадеждаваща да изпълним и целта, която премиерът постави  - до 15 август да сме готови с пробива и варненското „Цариградско шосе”, посочи той.

Регионалният министър в компанията на кмета на Варна и шефа на Областното пътно управление
Дарик Варна

Министър Нанков направи инспекция на ремонта на бул. „Приморски“ в района на Летния театър, след което пое към кв.”Аспарухово”. Там той ще провери напредъка на финансираните по Оперативна програма „Региони в растеж“ ремонти на ул. „Мара Тасева“ и бул. „Първи май“.

Нанков ще направи оглед на изграждането на втория етап от водопровода за кв. „Аспарухово“. В края на обиколката във Варна министърът ще инспектира и строежа на бул. „Левски“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК