/ снимки: Фейсбук, Иван Портних
В съда са внесени 53 жалби по отчуждителни процедури, което може да забави работата по бул. "Левски"
Иван Портних за варненските ремонти
96228
Иван Портних за варненските ремонти
  • Иван Портних за варненските ремонти
По всички участъци на бул. „Левски” се работи през почивните дни и  буквално без прекъсване, обяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик кметът на Варна Иван Портних. Вече са поставени 1000 пилота и са изградени около 2 километра водопроводи, дъждовна и битова канализация.   
 
Портних не се ангажира с точна дата за приключване на мащабния проект заради отчуждителните процедури. Собствениците на 53 имота обжалват оценките им, като се очаква до два месеца да има влезли в сила съдебни решения. 


"Хидрострой": Бул. "Левски" ще е готов през август


„До началото на летния сезон трябва да са готови кръговите кръстовища на булевардите „Владислав Варненчик” и „Сливница”. Амбицията ни е целият булевард „Левски” да е готов до средата на август. Осъзнавам, че ремонтите създават неудобство, но полагаме усилия да спазваме графика”, заяви Порних. Резултатът ще си заслужава разбирането и търпението, допълни той.
 
Бул. „Приморски” трябва да бъде завършен през април, а през есента ще започнат ремонтите на „Народни будители”, „Осми приморски полк”, „Анна Феликсова” и „Бенковски”. 
 
Експертна група мисли варианти за облекчаване на натоварения заради ремонтите трафик. Сред вариантите са отваряне на забранени за движение улици, пускане на движението в двете посоки в някои еднопосочни, нови светофари по натоварени кръстовища, както и промяна на времетраенето на зеления сигнал на други.
 
Реалистичният срок за завършването на стадион „Варна” е краят на 2019 г., смята Иван Портних. Там вече са изградени подземните паркинги и се работи по строителството на трибуните. 
 
За вековния юбилей на „Спартак” през лятото трябва да е готова новата трибуна на клубния стадион. Нейното проектиране вече е започнало. 
 
„Радвам се, че има консолидация в „Спартак”. Постоянна та смяна на ръководствата през последните години водеше до противопоставяне на различни групи фенове и ветерани. Когато общността постигна единство, решенията за базите и имотите не закъсняха”, коментира Портних. 
 
Кметът се надява първият рок фест през лятото на Морска гара да се превърне в традиция и да привлече фенове на твърдата музика от цялата страна и чужбина. Преди него за втора година ще има и концерт на МТВ. 


„Nightwish” идват в морската столица за „Варна мега рок“ 


До пешеходната зона на Морска гара ще може да се стига и през още един вход, който ще бъде обособен срещу сградата на Морска администрация. В района ще бъдат увеличени и местата за паркиране. 
 
Целият разговор с кмета на Варна е в прикаченото аудио.