/ снимка: Фейсбук
Ремонтът на бул. ”Приморски” се очаква да приключи до средата на април. Това обяви кметът на Варна Иван Портних. Той увери, че на обекта се работи активно, но повече време отнема подмяната на подземните комуникации.  

Ремонтите на булеварди в центъра - до април

До началото на активния сезон по новата част на бул.”Левски”  трябва да бъдат изградени пътните възли с булевардите „Цар Освободител”, „Владислав Варненчик” и „Сливница”. Целта е да не е възпрепятства трафика през активния летен сезон. Другата новоизграждаща се част на бул. „Левски” не е толкова проблемна от гледна точка на натоварване на трафика.

„Виждате, че в момента се работи навсякъде изключително активно. Правим всичко възможно, но сами виждате, че особено бул.”Левски” е едно изключително мащабно съоръжение, със сложни пътни възли”, изтъкна Портних.

Нова организация на движение в „Аспарухово” заради ремонтите

Има готовност за старт на ремонта на бул.”Осми приморски полк” в посока „Виница”, рехабилитация на старата част на бул.”Левски”, бул.”Съборни” и ул.”Георги Бенковски. Те обаче ще останат след 15 септември, за да се избегне допълнително натоварване на трафика в града през лятото. 

Кметът обяви: 2018-та ще е годината на големите инфраструктурни промени

Дали тази пролет ще има ремонт на Аспарухов мост ще стане ясно в петък, когато на визита във Варна ще е министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК