/ Община Варна
Ремонтът на булевардите "Цар Освободител" и "Приморски" - в отсечката от Икономическия университет до подлеза на Фестивалния и конгресен център, ще продължи до април. Това обяви кметът на Варна Иван Портних, след като даде официален старт на ремонтните дейности на обща стойност 1 850 000 лв.

Ремонти в центъра на Варна
Община Варна

Предвижда се цялостна рехабилитация на трасето, подмяна на тротоари и бордюри, както и преработка на дъждовната канализация.  

„Надявам се с това да решим проблема с дъждовните води, които се стичат тук от целия град. Вярвам, че с този проект тази задача ще бъде решена”, изтъкна кметът. 

Ремонти в центъра на Варна
Община Варна

"Моля гражданите за търпение и разбиране. Наясно сме, че ремонтите създават трудности, но това е начинът за създаване на по-добри условия за пътуване", каза кметът.

Задръствания в центъра заради започващите нови ремонти (СНИМКИ)

Затварянето на отсечката от Икономическия университет до Фестивалния и конгресен център доведе до задръствания в центъра. От сутринта трудно се преминава през подлеза на ул."Шипка". натоварено е движението около Севастопол и оп булевардите "Мария Луйза" и "Осми Приморски полк".

Ремонти в центъра на Варна
Община Варна

Въведена е промяна и в обслужването на градския транспорт - линиите 17А, 20 и 39. Не се обслужват двупосочно автобусни спирки „Д. Дебелянов“, ЖП Гара на пл. „Славейков“, сп. „Басейна“, сп. „Фестивален комплекс“, сп. „Академията“ на бул. „Цар Освободител“.

Ремонти в центъра на Варна
Община Варна


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК