Премиерът и министри на неделна визита във Варна
Премиерът и министри на неделна визита във Варна / Sofia photo agency, архив

Министър-председателят и двама министри - на здравеопазването и регионалното развитие и благоустройството, се очакват на посещение във Варна в неделя.

В 10,30 часа премиерът Бойко Борисов и здравният министър Десислава Атанасова ще открият обновеното отделение по „Гастроентерология" в болница „Света Анна". До миналата година то е било част от клиника „Вътрешни болести", но увеличаващият се брой болни с гастроентерологична патология налага създаването на самостоятелна структура. Заради преструктурирането е извършен ремонт на третия етаж в ІІІ Корпус на обща стойност 86 000 лв. Закупена е най-ново поколение медицинска апаратура - на стойност 240 000 лв. Разходите за ремонтни дейности и закупуване на апаратурата са изцяло със средства на лечебното заведение.

В 11 часа Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще прережат лентата и на реновиран гимнастически комплекс в кв. „Чайка". Оборудването с уреди на залата за спортна гимнастика възлиза на 200 000 лв., отпуснати от Министерството на физическото възпитание и спорта. Цялостното обновяване на залата и прилежащите площи е извършено от „Варна" АД и Община Варна.

След Варна, министър-председателят и регионалният министър ще отпътуват за Добрички регион, където ще пуснат в експлоатация пътя Дуранкулак - Каварна. По-късно премиерът и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открият комбинирана спортна площадка за баскетбол, бадминтон и тенис на корт в Шабла.