/ Община Варна
Празнична заря и много събития са подготвени за празника на Варна - 15-ти август, Успение Богородично, съобщиха от Общината.

По традиция денят ще започне с тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм „Успение Богородично“ в 8:30 часа. Веднага след края на службата ще бъде тържествено издигнат флагът на града на пл. "Св. Св. Кирил и Методий".

Владо Николов и Ваня Стамболова се включват в празника на Варна

Цял ден в различни точки на града ще бъдат проведени спортни и културни събития. В 18:00 часа започва поредното издание на  рок фестивала в Аспарухово с участието на Infected Zone, Application for Kill, Mass Cremation, Claymore, Drive Your Life и Милена Славова.

Както всяка година в 20:00 часа е началното на тържествената церемония за връчване на почетните звания и отличия на Варна, която се провежда в Летния театър. В концерта по-късно ще участват Кирил Хаджиев - TINO, Атанас Кателиев, Виктория Георгиева, Атанас Колев, Дара и Стенли.

В 20:30 часа започва концертът край фонтана на площад „Независимост“, с участието на симфоничния оркестър на Държавна опера Варна.

В 23:00 часа небето над морската столица ще бъде озарено от светлинно шоу с празнична заря. Организатор са събитията е Община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.