/ Дарик Варна
В съучастие с други две лица инсталирали скимиращи устройства в банкомати на остров Сицилия, се посочва в искането за Европейска заповед за арест на Станка С.

Aпелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на Станка С., задържана преди 10 дни с определение на Варненския окръжен съд на основание Европейска заповед за арест(ЕЗА), издадена от съда в Месина, Италия. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд.

Условни присъди за двама, били и ограбили мъж в центъра на Варна

Компетентните италиански власти са посочили, че на 8 септември 2017 година Станка, в съучастие с други две лица инсталирали скимиращи устройства в банкомати в Таормина, на о-в Сицилия, като по този начин източили информация от чужди банкови карти.

Въззивната апелативна инстанция остави днес без уважение жалбата на варненката и сподели основанията за задържането й под стража. Властите в Италия са поискали ареста и предаването на Станка, за да бъде наказателно преследвана за поставянето на скимиращите устройства. ЕЗА съдържа атрибутите, посочени в Закона за ЕЗА, а Варненският окръжен съд е насрочил заседанието за екстрадицията на Станка за утре, 27 март.

Условна присъда за бизнесмен, опитал да укрие 127 000 лева данъци

Въпреки аргументите на защитата, че българката не е знаела за воденото наказателно преследване в Италия спрямо нея, а и се грижила за семейството и за пълнолетните си деца, то и този съд намира, че първоначалният арест има за цел да осигури присъствието на издирваното лице на делото по същество, което е утре.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК