съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Районният съд във Варна осъди двама младежи за извършен в съучастие уличен грабеж над  минувач, информират от съдебната пресслужба.
 
Криминално деяние е извършено вечерта на 11 август 2017 година, в близост до кръстовището на бул.“Владислав Варненчик“ и ул. „Дрин“ в централната част на Варна. Обект на посегателството е бил мъж на средна възраст, от когото след употреба на сила, събаряне на земята и ритници по тялото и главата, двамата подсъдими противозаконно са отнели носената чанта. 

Сред ограбените вещи на потърпевшия  са два мобилни телефона с по няколко сим-карти за различни оператори, парична сума, парфюм, секретни ключове и др. Непосредствено след това  екипи на полицията и Спешния център са оказали помощ на пострадалия.

След постигнато в съдебна зала споразумение и признаване на вина, двамата подсъдими получиха различни наказания. 22-годишният от тях беше осъден на година лишаване от свобода, с изпитателен срок от 3 години. На 19-годишния му съучастник, който към датата на осъществяване на грабежа е бил непълнолетен, беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 2 години изпитателен срок. 

Двамата подсъдими са безработни и неосъждани досега. Причинените от грабежа имуществени щети към момента са възстановени на пострадалия. 

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.