автобус Соларис Варна
автобус Соларис Варна / live.varna.bg
Шофьор от градския транспорт във Варна беше осъден заради загинала пътничка, чиято смърт причинил по непредпазливост. 

Инцидентът, при който 81-годишната жена почина, стана на 19 март миналата година в автобус по линия №20. На спирка „Мургаш“ 38-годишният водач Слави С. завил леко наляво, в резултат на което след спирането предната и задната част на съчленения автобус останали под лек ъгъл. 

Заради намалената видимост шофьорът не видял слизащата от третата врата възрастна пътничка, която си помагала с бастун. Когато затворил вратите, едното крило избутало слизащата жена откъм гърба. Тя изгубила равновесие и паднала по лице върху пътното платно. 

Шофьорът потеглил и гумите преминали през десния и част от левия крак на възрастната пътничка. Въпреки оказаната медицинска помощ жената починала няколко часа по-късно в болницата, припомнят от пресслужбата на Апелативната прокуратура в морската столица. 

Пред Варненския окръжен съд водачът призна вината си. Наказанието, което той получи е 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години. Слави се лишава и от правото да управлява МПС за срок от 8 месеца.